diumenge, 9 de gener del 2011

ESTUDI D’ UN BIOMA (Marta Sánchez


Biomes d’ aigua dolça
Aquests biomes són aquàtics i l’ aigua no conté tanta sal com el bioma marí. Bàsicament es troben als rius, estanys o pantans i aiguamolls. Aquests biomes es classifiquen segons  on es situïn, segons si l’ aigua circula o està estancada.

Rius (Aigua circulant)

Estany (Aigua estancada)

Delta (Aigua estancada)

Tota l’ aigua dolça d’ aquest bioma, prové a partir de l’ atmosfera en forma de precipitació o també en forma de condensació.

Condensació

Precipitació
Aquests es classifiquen segons la profunditat on es troben. En diem que són eufòtics, en els que els hi arriba la llum solar i on es possible el procés de la fotosíntesi, o afòtics en els que no els hi arriba la llum fàcilment i on no es possible fer la fotosíntesi. Els afòtics penen dels nutrients que cauen cap a les profunditats de la capa superior. Aquests biomes tenen un gran problema a l’ hora de aconseguir nutrients, si l’ aigua no es moguda per corrents que aquests fan flotar a la superfície, per que el fitoplàncton pugui fer la seva funció, sinó hauria nutrients per tots els éssers, ja què el fitoplàncton fa possible que els altres es puguin desenvolupar. En aquestes zones hi ha una gran riquesa pesquera.

Bioma d' aigua dolça= Mediterràni

-La fauna d’ aquest bioma és molt diferent a la fauna del bioma marí, bàsicament, perquè l’ aigua és dolça.
En el cas que aquest bioma, estigui al riu, la fauna que habiten a ell, s’ han hagut d’ adaptat als corrents d’ aquest. Encanvi en els que estiguin situats a llacs, estanys o deltes, com que l’ aigua no té tanta velocitat com al riu, la fauna que habiten en aquest no s’ ha hagut d’ adaptar al moviment.



Truita de riu (Rius)



Salmó ( Rius)

Gobi ( Estany, llacs)

La seva vegetació són algunes espècies d’ algues i/o plantes marines.

Cladophora glomerata

Alga chlorella

Aquest bioma normalment el trobarem en alguna zona amb un clima mediterrani o un clima tropical humit. En aquestes zones hi sol haver molta vegetació i força humitat (normalment).
I el paisatge acostuma a ser a la superfície bastant verd.




Curiositats:
L’ anguila es un peix d’ aigua dolça, però a l’ hora de criar descendeix cap a la mar.
El peix rutile, sol viure en aigües bastant enfangoses, però tot hi així, prefereix viure en aigües molt clares.

Referències:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada