dissabte, 23 d’abril del 2011

BIOGRAFIA D'ISAAC NEWTON

ISAAC NEWTON 
(Sara Artigot)


INTRODUCCIÓ:

Isaac Newton va néixer el 4 de gener de l’any  1643 i va morir el 31 de març de l’any 1727. Va ser un físic, matemàtic i filòsof anglès.
Newton va ser el primer en demostrar que les lleis naturals governen el moviment de la Terra; fins llavors, les porsones no relacionaven el moviment de la rotació de la Terra amb la força de la gravetat, però Newton va dir que tot estava relacionat.
En òptica Newton va construir el primer telescopi i va desenvolupar una teoria sobre el color on deia que es  basava en l'observació d’ un prisma  que descomposa la llum blanca en els colors de l'espectre visible.

 També va formular una llei empírica del refredat i va estudiar la velocitat del so.
Retrat d'Isaac Newton 



 VIDA I ESTUDIS:

Va néixer el 25 de desembre de 1642 (corresponent al 4 de gener de 1643 del nou calendari) a  Lincolnshire,Anglaterra. Va néixer tres mesos després de la mort del seu pare. Quan Newton tenia tres anys, la seva mare es va tornar a casar i va anar viure amb el seu nou marit, el Reverend Barnabus Smith.
Casa d'Isaac Newton
 Isaac es va educar a The King's School a Grantham.

L’any 1659 la mare d’Isaac Newton tornava a ser vídua, va intentar que fes de pagès.


El director de  King's School, va convèncer a la seva mare que el tornés a enviar a l'escola per completar la seva educació. Newton va convertir-se en el millor estudiant.
Escola King's School


Isaac va anar l’any 1661 al Trinity College de Cambridge. Va estudiar química i es va interessar per les matemàtiques.

L’any 1664, aborda el teorema del binomi.

Durant el 1665-1666, Newton descobreix la llei de la gravitació universal, desenvolupa el càlcul de fluxions, el teorema del binomi, i manifesta la naturalesa física dels colors.


Isaac Newton es va començar a interassar per estudiar la llei de la gravetat, mentre estava a sota un arbre i li va caure una poma al cap.

Isaac Newton sota l'arbre on li va caure la poma

L’any 1677, Newton va reprendre els seus treballs sobre la mecànica: la gravitació i el seu efecte sobre les òrbites dels planetes


La força de la gravetat és la força que atrau els objectes cap a la terra.

L’any 1684 va publicar els resultats a De motu corporum in gyrum (1684). Aquest treball ja contenia les bases de les lleis del moviment.
Llibre De motu corporum in gyrum

 En el llibre Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, Newton enunciava les tres lleis universals del moviment.
 Isaac, com a professor Lucasià, va donar classes d'òptica.
Va investigar la refracció de la llum. 

Va crear una teoría que es coneix amb el nom de la teoria del color de Newton.
Teoria d'Isaac Newton

Segons Newton, la llum estava formada per partícules o corpuscles que es refractaven en accelerar cap a un medi més dens.

 Si no hagués confiat en la idea ocultista, potser no hauria arribat a desenvolupar la seva teoria de la gravetat.
 
 L’any 1687, en Newton es va dedicar a l'estudi de la hidrostàtica i de la hidrodinàmica.

 Durant els últims trenta anys de la seva vida, va abandonar les seves investigacions i es va consagrar progressivament als estudis religiosos.

CURIOSITATS:

- Newton va calcular la força que seria necessària perquè la Terra mantingués la Lluna en òrbita, però com que partia de mesures incorrectes del radi de la terra, els resultats no li coincidien. Més endavant, va conèixer mesures noves més exactes, va veure comprovada aquesta teoría.-Després de la seva mort, es va descobrir que al cos de Newton hi havia quantitats importants de mercuri, probablement a causa de la seva recerca en alquímia. 

CONCLUSIONS:
Isaac Newton va ser un gran físic, matemàtic i filòsof. Va descubrir moltes teories, com per exemple la de la gravetat; gràcies a aquests decobriments, la ciencia d’avui en dia ha avansat molt. Isaac va ser un home que va haver de lluitar de valent, va haver d’estudiar molt química i matemàtiques per aconseguir saber tot el que sabia i poder descubrir tantes coses.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada